top of page
Recente berichten

Naar aanleiding van de ouderavond VSO groepen TP2

Om te laten zien wat er uitgelegd is op de ouderavond is deze website erg handig. Op de eerste foto's kunt u zien hoe er met dit mooie weer buiten gerekend kan worden. Juf Ina geeft les uit de rekenboog, over de begrippen 'groot' 'klein' éerste 'laatste' 'middelste'....etc. Ze laat de leerlingen zich opstellen van groot naar klein, en dan volgt natuurlijk vanzelf groot, groter, grootst en klein, kleiner, kleinst. Het mooie is dat er dan al een 'bus' staat en daar kun je mee rekenen. Eerst even een eindje rijden en dan moet bijvoorbeeld de laatste uitstappen of, en dat is best lastig, de middelste. Sommen tot 10, min en plus: de groep heeft verschillende niveaus dus sommen als "er stappen nu drie uit hoeveel blijven er dan over", worden zo aanschouwelijk gemaakt. Een leuke les die op elke plek kan, en niet gaat vervelen.

Op de andere foto's is te zien hoe de leerlingen werken met 'productie', in de volksmond 'flesje dopje': handschoenen aan en dopjes op flesjes draaien. Het klinkt saai maar dat valt reuze mee. De leerlingen wordt geleerd wat een goede 'werkhouding' is, ze moeten doorzetten, veel praten en lachen, kan wel eens maar dat levert minder op...want na het volbrengen van de taak is er wat te verdienen. Het loon is namelijk een heerlijke appeltaart. Deze worden weer geproduceerd in TP groep1. Zie Nieuws: appeltaarten.


Archief
bottom of page