top of page
Recente berichten

Opening locatie Radiumstraat

Opening locatie Radiumstraat

De nieuwe locatie van de VSO afdeling van de WA van Lieflandschool is 17 oktober feestelijk geopend.

Bij een nieuw gebouw hoort een nieuwe naam.

Uit de vele suggesties die ouders, leerlingen en leerkrachten hadden bedacht is gekozen voor de naam VSO DUNK, DUNK staat voor Dromen, uitdaging en nieuwe kansen. En als je denkt vanuit de sport dan heeft het bovendien een associatie met scoren, omhoog, vooruit gaan. De naam VSO DUNK is een stoere naam die past bij jongvolwassenen die vanaf onze school de stap gaan maken richting werk.

Op donderdag 17 oktober was de school feestelijk versierd, zowel binnen als buiten waren er vlaggetjes. Op het plein stonden twee wapperende sky tubes en er was een popcornmachine. Bij de voordeur lag een rode loper.

Een aantal leerlingen hadden samen met Maaike allerlei heerlijke hapjes gemaakt en er was een ruime keus aan frisdrank. Jacques zorgde voor de muziek en microfoon. De leerlingen bleven die dag langer op school, de opening begon voor genodigden om 15.30 uur. De opkomst was groot. Ouders , begeleiders, contactpersonen van AT- en stageplekken en andere belangstellenden vulden de nieuwe kantine.

Sommige leerlingen waren gastvrouw of gastheer en gaven een rondleiding door het nieuwe gebouw waar ze terecht trots op zijn. Het is een prachtige nieuwe plek met een frisse uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan een professionele nieuwe keuken waar de leerlingen leren koken.

Wethouder Paul de Rook opende de middag en kondigde ,voor het onthullen van de naam, belangrijk bezoek aan. Iedereen werd verzocht naar buiten te gaan. Nadat iedereen zich buiten naast de rode loper had opgesteld kwam er een dure auto aan met het hoge bezoek! Twee leerlingen mochten een bloemetje aanbieden aan koningin Maxima. ( De echte was op dat moment op staatsbezoek India, vandaar dat er een lookalike kwam) Samen met een een leerling heeft Maxima de naam van de nieuwe locatie onthuld!

Na de onthulling van de naam was er nog een dansoptreden van een groep leerlingen, die dit helemaal zelfstandig hadden gerepeteerd. De gastheren en gastvrouwen gaven nog wat rondleidingen, leerlingen deelden hapjes uit en ook het nieuwe visitekaartje van VSO DUNK. De sfeer was heel gemoedelijk, er werden vele gesprekken gevoerd en iedereen was enthousiast over het nieuwe gebouw.

Aan de nieuwe naam moesten sommige nog wat wennen.


Archief
bottom of page