top of page
Recente berichten

Nieuwsbrief april, mei VSO Bessemoerstraat

NIEUWSBRIEF APRIL/MEI VSO BESSEMOERSTRAAT

Beste ouders/verzorgers

In het directie overleg hebben we afgesproken dat we u als ouders vaker een nieuwsbrief gaan sturen. Vanuit de klas van uw zoon/dochter ontvangt u het nieuws uit de klas. Zaken die dit overstijgen, kunnen beter worden gecommuniceerd. Om u hiervan op de hoogte te houden, gaan we als directie regelmatiger een nieuwsbrief mailen.

Vaste punten in deze nieuwsbrief worden:

 • nieuwe leerlingen en schoolverlaters

 • lief en leed personeel

 • agenda voor de komende maand

 • terugblik op de afgelopen maand

 • leerling en/of personeelslid stelt zich voor

 • Highlights

 1. Nieuwe leerlingen en schoolverlaters

Nieuwe leerlingen

Hamza Zendaki is geplaatst in leerjaar 2. Hamza komt uit Syrië en spreekt al heel aardig Nederlands. In de praktijk oriëntatieklas zijn Leon van der Wal en Wesley de Jong als gast leerling geplaatst. Zij komen op een aantal dagdelen naar school. Sharida Louwes is ook in de praktijk oriëntatieklas geplaatst. Zij komt de hele week. Alle nieuwe leerlingen van harte welkom!

Schoolverlaters:

Shirley de Wit is verhuisd naar Winschoten en heeft daarom afscheid genomen van onze school. Huub Smit heeft een baan gekregen bij Cycloon post. Beide leerlingen veel succes gewenst.

 1. Lief en leed personeel

Gert Wiersum; docent stageklas is al langere tijd ziek. Ook Inge de Vries, assistent Brugklas 3, is al een aantal weken thuis. Beide collega’s van harte beterschap gewenst. Inge wordt vervangen door Monique Huizing De stagebegeleiding van Gert wordt overgenomen door Marlies Bouwsema, Maaike Imelman en Mirjam Hermse. Kay Greven neemt de lessen van Gert over op de vrijdag.

 1. Agenda voor de komende maand

 • 13 april: paaslunch

 • 14 t/m 17 april: Pasen.

 • 22 april t/m 30 april: Meivakantie

 • 5 mei: bevrijdingsdag: de leerlingen zijn vrij

 • 25 en 26 mei: Hemelvaart: de leerlingen zijn vrij

 1. Terugblik op de afgelopen maand

Alle leerlingen hebben een enquête ingevuld over sociale veiligheid op school. Deze enquête wordt op dit moment speciaal ontwikkeld voor leerlingen op het (Voortgezet) Speciaal Onderwijs en de afname is landelijk uitgezet op scholen voor (V)SO.

 1. Highlights

De lessen van het kunstproject waaraan de school deelneemt zijn begonnen. Samen met een kunstenaar geven de leerkrachten les. Het is een prachtige manier om extra aandacht te besteden aan het vak kunst en cultuur. Dit project loopt volgend schooljaar ook nog door. We komen hier nog wel op terug. Ineke Frenay is de cultuurcoördinator van de school. Zij geeft tekenles samen met een kunstdocent. Jorieke Jaarsma en Marian Wortelboer geven, samen met een kunstenaar uitvoering aan de lessen fotografie en kunst.

Een aantal leerlingen van de brugklassen volgen lessen zelfstandig reizen: OV4U. Deze lessen worden gegeven door Daimy Boerdijk. Zij studeert aan de RUG. Deze lessenserie maakt onderdeel uit van een onderzoek uitgevoerd door de universiteit om te kijken hoeveel effect deze lessen hebben en of dit een juiste manier is om zelfstandig reizen bij leerlingen te bevorderen. Ouders die toestemming hebben gegeven voor deelname aan dit onderzoek, krijgen ook persoonlijk informatie toegestuurd.

 1. Alvast noteren:

De zomermarkt wordt gehouden op donderdag 6 juli. Noteert u deze datum alvast in uw agenda.

 1. Steffanie stelt zich voor

Hoi, Ik ben Steffanie Nieborg en ik zit op de W.A. van Lieflandschool. Sinds september 2016 zit ik ook op de MBO school aan de Noorderpoort. Ik leer op de Noorderpoort voor zorg en dienstverlening. Ik loop stage bij het kinderdagverblijf Het Eiland van Groningen. Ik vind het leuk om bij Het eiland van Groningen stage te lopen en ik heb het daar naar mijn zin.

Maar ik heb het ook op school naar mijn zin, ook al ben ik liever op het Eiland.

Veel liefs en groetjes van Steffanie.

Hallo allemaal!

Mijn naam is Paul Prinsen, 52 jaar oud, woonachtig in Groningen en vader van een zoon van 14 en een dochter van 11.

Ik ben sinds de zomervakantie werkzaam op de W.A. van Lieflandschool, locatie Bessemoerstraat.

Op papier heet mijn functie ‘assistent frontoffice’. Hetgeen erop neerkomt dat ik van alles en nog wat doe.

Telefoon aannemen, administratieve werkzaamheden, kinderen met de schoolauto naar hun werkplekken brengen, , kopieerwerk en allerlei hand- en spandiensten.

Ik werk hier met ontzettend veel plezier. Het allerleukst is de omgang met de kinderen. Chauffeuren, kinderen komen bij me voor een praatje, kinderen helpen met kopiëren, pleister plakken etc.

Ik vind de W.A. van Lieflandschool een fantastische plek om te werken. Het is hier nooit saai!

We zetten deze nieuwsbrief ook op de website www.vso-wavanlieflandschool.nl en mailen hem via de app.

Fijne Pasen en alvast een goede meivakantie gewenst, Met hartelijke groeten, namens het team, Marjan Nijman

![endif]--![endif]--


Archief
bottom of page